divendres, 25 de maig del 2012

I

Una lletra, un signe, una imatge, una paraula, un estudi. Tot això, d'entre altres coses, conreava Enric Solbes, un il·lustrador-pintor-dissenyador nascut a Alcoi i resident a Alzira durant 20 anys, on va morir fa dos anys. Des del bloc vull retre-li un homenatge, aprofitant altre homenatge que li feren ahir amb un llibre organitzat per UGT i on col·laboren: Bromera, Aj. Alzira i Fundación Pascual Tomás.  

Aprofitant una idea extreta d'una conversa de Romà de la Calle, ponent a l'homenatge, amb Enric, Romà li féu veure que el significat del sufix grec -grafia indica escriptura, imatge, i també descripció. Conclusió: que les arrels de la nostra cultura ja unien escriptura i imatge.

I això m'agrada, i també m'agrada conrear-ho a mi. Ací teniu un exemple d'una imatge amb una lletra (amb ciència i/o homenatge a apple) a un llibre de poesia visual d'Enric, Jocs tipogràfics.

  
Per finalitzar, afegir altre sufix, -logia, -λογία, que indica tractat, estudi. És usat en paraules quotidianes per mi com biologia, geologia, filologia, ... i el curiós és que altra posible traducció de -λογία és paraula, discurs. I altre llegat que ens ha deixat Enric Solbes és un tractat sobre el disseny gràfic del llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sense quimeres