Arran d'un curs de "Com motivar als estudiants mitjançant activitats científiques atractives" se'm va ocórrer fer una pràctica amb taronges. Tal vegada, la idea va sorgir degut a que enguany treballe a un institut del meu poble. I està rodejat de tarongers. I vaig pensar en una pràctica de biologia ... i em van vindre al cap els cítrics.
Pense que cada vegada s'està perdent més cultura (popular i científica) de la taronja, i este tipus de pràctica pot retrobar-nos amb els arbres que ens envolten, i les seues particularitats. Particularment, he aprés i "disfrutat" amb la realització i creació de la pràctica, amb la ajuda de Maribel Sánchez Piris. Personalment, també espere que l'hagen "disfrutat" i que hagen aprés els alumnes.
En primer lloc, vaig fer una presentació prezi amb informació extreta d'un qüestionari que els vaig passar. La idea era anar motivant-los i que s'anaren familiaritzant amb certs aspectes dels cítrics, les seues varietats, les qualitats nutricionals i medicinals, anècdotes ...
En segon lloc, tenim la pràctica escrita, que encara estic fent-la amb alumnes, i que promet comentar en altra entrada. Esta és la pràctica inicial, feta per a una sessió i mitja. Esta és una pràctica inicial reduïda, que s'acopla millor a una sessió. Encara queda el format final, amb alguns retocs i conclusions finals, que ja enllaçaré a altre post.
Al remat, i resseguint l'ànima del bloc, vos enllace un relat on apareixen les taronges, sanguinellis per a ser exactes. He d'agrair al científic José Pio Beltrán la informació que ens oferí a una xarrada als cafés científics al Casino Liberal d'Algemesí l'informació. D'ahí van nàixer idees inicials del relat. També enllace una entrevista interessant sobre modificació genètica, tomaques púrpures, i la seua relació amb la sanguinelli, he subratllat on apareix la sanguina. S'admeten comentaris.
El relat: Colp p53
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Sense quimeres